Ιστορικό

1942

Γέννηση Ιωάννη Λεμπιδάκη
Ο Ιωάννης Λεμπιδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 07-10-1942. Η αγάπη του για τα ηλεκτρονικά ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία (περίπου 8 ετών) όταν ήρθε για πρώτη του φορά σε επαφή με διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως μπαταρίες, λαμπάκια κτλ. Το πείσμα και η εμμονή του με τα ηλεκτρονικά τον οδήγησαν σε ηλικία 16 ετών να επισκευάζει ραδιόφωνα της περιόδου και να είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ραδιοτεχνίτες της εποχής εκείνης.
1961-1964

Σπουδές και πρώτα επαγγ. βήματα
Το φθινόπωρο του 1961 o Ιωάννης Λεμπιδάκης μετέβη στην Αθήνα για φοίτηση στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου ασχολήθηκε επαγγελματικά με τα ηλεκτρονικά σε διάφορους τομείς, όπως ηχητικές εγκαταστάσεις σε εκκλησίες (με αυτοδημιούργητους ενισχυτές), εγκαταστάσεις ήχου σε θέατρα (Θέατρο ΠΑΡΚ) κ.α. Προς το τέλος του 1964 επέστρεψε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου εργάστηκε σαν ηλεκτρονικός στην Αμερικάνικη βάση του Ηρακλείου όπου και είχε την πρώτη του γνωριμία με την τηλεόραση.
1965-1975

Audio amplifier
AM radio receiver
Oscilloscope front
Oscilloscope side
Intermediate audio freq
Handmade TV chassis top
Handmade TV chassis bottom
Οι πρώτες επαγγελματικές κατασκευές
Μετά το τέλος της θητείας του σαν μηχανικός και εκπαιδευτής RADAR στην Ελληνική αεροπορία, ο Ι. Λεμπιδάκης ξεκίνησε να κατασκευάζει τα πρώτα του όργανα - κατασκευές όπως ο ενισχυτής ακουστικών συχνοτήτων που χρησιμοποιήθηκε το 1971 για την λήψη του Αμερικάνικου τηλεοπτικού σταθμού στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να καθιστά τις Ευρωπαϊκές τηλεοράσεις συμβατές με τα Αμερικάνικα πρότυπα ήχου και να μπορεί κάποιος να βλέπει με εικόνα και ήχο τον συγκεκριμένο σταθμό.
1975

Ίδρυση της LEBAND Electronics
Το 1975 ο Ιωάννης Λεμπιδάκης παραιτήθηκε από ένα εργοστάσιο κατασκευής τηλεοράσεων της εποχής, όπου κατείχε τη θέση του υπεύθυνου παραγωγής, αφήνοντας πίσω ένα πολύ υψηλό για την εποχή μισθό με σκοπό να ανοίξει την δική του εταιρία. Την ίδια χρονιά ο κύβος ερρίφθη. Η LEBAND Electronics έγινε πραγματικότητα με την σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή διαφόρων οργάνων και κατασκευών που σχετίζονταν με την τηλεόραση και την διανομή σήματος τηλεόρασης.
1976-1978

Pattern generator PG101
Pattern generator PG102
TV audio converters
TV pattern generator PG201
Bench power supply PS20
Analog oscilloscope OS201 front
Analog oscilloscope OS201 side
Home stereo amp STEREO5050
Home stereo amp STEREO5050 open
Οι πρώτες κατασκευές μαζικής παραγωγής
Μια από τις πρώτες κατασκευές της LEBAND Electronics ήταν μια φορητή γεννήτρια εικόνας σε δερμάτινο βαλιτσάκι, η PG101 που γνώρισε αρκετά μεγάλη εμπορική επιτυχία και για αυτό τον λόγο εξελίχθηκε σε δυο νέα μοντέλα, το PG102 και PG103. Την ίδια χρονική περίοδο η LEBAND Electronics κατασκεύασε διάφορα άλλα προϊόντα όπως converters ήχου τηλεοράσεων, γεννήτριες τηλεόρασης πάγκου, εργαστηριακά τροφοδοτικά κ.α. με διάφορες παραλλαγές και τεχνικά χαρακτηριστικά. Την ίδια περίπου περίοδο σχεδιάστηκε και ένας επαγγελματικός παλμογράφος, ο OS-201. Εν τέλει, δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή καθώς το κόστος του ήταν αρκετά υψηλό και τα υλικά (η οθόνη και η μαγνητική θωράκιση της) ήταν δυσεύρετα. Εκτός από τα αμιγώς επαγγελματικά προϊόντα κατασκευάστηκαν και κάποια προϊόντα λιανικής φύσης, όπως ο STEREO-5050, που ήταν ένας στερεοφωνικός ενισχυτής ήχου οικιακής χρήσης. Συνολικά πουλήθηκαν 20τεμ. Τέλος, την ίδια περίοδο σχεδιάστηκαν κι άλλου τύπου οικιακά προϊόντα, όπως οι ασπρόμαυρες τηλεοράσεις με πλακέτες τυπωμένου κυκλώματος που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και απέφεραν κέρδη στην LEBAND Electronics.
1979

SECAM decoder
SECAM decoder
SECAM transcoder
SECAM transcoder
SECAM decoder v2
SECAM decoder v2
SECAM transcoder v2
SECAM transcoder v2
SECAM to NTSC transcoder
Η μεγάλη άνοδος
Το 1977 η έγχρωμη τηλεόραση ήρθε στην Ελλάδα με το γαλλικό σύστημα έγχρωμης τηλεόρασης SECAM να έχει επιλεγεί για την χώρα. Ταυτόχρονα, σχεδόν όλες οι έγχρωμες τηλεοράσεις της εποχής γερμανικές, ιταλικές, αγγλικές κτλ. υποστήριζαν το γερμανικό σύστημα PAL, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια ανάγκη μετατροπής αυτών των τηλεοράσεων ώστε να μπορούν να δέχονται το σύστημα SECAM. To 1979 η LEBAND Electronics κατασκεύασε με τα πενιχρά μέσα της εποχής τον πρώτο μετατροπέα SECAM σε PAL που προοριζόταν να αντικαταστήσει μόνο τον PAL decoder στις υπάρχουσες τηλεοράσεις. Καθώς η εγκατάσταση του PAL decoder ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτούσε εξειδικευμένες γνώσεις, η LEBAND Electronics άλλαξε νοοτροπία και αντί να αντικαθιστά το decoder δημιούργησε SECAM to PAL transcoders των οποίων η εγκατάσταση μέσα στην τηλεόραση ήταν πολύ εύκολη. Η παραγωγή αυτών των transcoder έφτανε και τα 100 τεμάχια ημερησίως! Τα προϊόντα αυτά γνώρισαν τεράστια επιτυχία, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό, σε πάνω από 10 χώρες ανά τον κόσμο.
1982

TV pattern generator PG301A
Η μεγάλη πρόκληση
Το 1982 η LEBAND Electronics θέλησε να κατασκευάσει γεννήτριες πάγκου έγχρωμης τηλεόρασης, τις PG301A, οι οποίες ήταν αρκετά απαιτητικές στην σχεδίαση και κατασκευή τους και αποτελούσε μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Καθώς η πρώτη γεννήτρια απέφερε σημαντικά κέρδη στην εταιρία, πολύ σύντομα κατασκευάστηκε η δεύτερη version PG301B η οποία εκτόξευσε τις πωλήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
1983-1987

TV pattern generator PG302
TV pattern generator PG302PSL
TV pattern generator PG304
Η εξέλιξη των προϊόντων
Κατά την διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου και με την εξέλιξη των ψηφιακών ηλεκτρονικών σε τεχνολογία CMOS, δημιουργήθηκαν πολλά νέα μοντέλα γεννητριών έγχρωμης τηλεόρασης που γνώρισαν τεράστια επιτυχία, με την LEBAND Electronics τα κατασκευάζει και να διαθέτει στην αγορά αρκετές χιλιάδες τεμάχια. Εν συνεχεία, όλη η σειρά εμπλουτίστηκε με την οικογένεια γεννητριών έγχρωμης τηλεόρασης PG303P και PG303P/S οι οποίες είχαν χαμηλότερες προδιαγραφές σε σχέση με την σειρά PG302, αλλά ήταν και πιο οικονομικές, γνωρίζοντας και αυτές με την σειρά τους τεράστια εμπορική επιτυχία. Προς το τέλος της δεκαετίας του ’90 κατασκευάστηκε ένα ακόμα μοντέλο γεννήτριας έγχρωμης τηλεόρασης (PG304P και PG304P/S) βασισμένη σε κεντρικό μικροϋπολογιστή, αρκετά σύνθετη με εξαιρετικές δυνατότητες όπου αρκετές απ’ αυτές λειτουργούν μέχρι και σήμερα. Αυτά ήταν και τα τελευταία μοντέλα της σειράς όπου και έκλεισε ο κύκλος των προϊόντων έγχρωμων γεννητριών για τη LEBAND Electronics.
1988

Bench power supply PS501
Bench power supply PS502
Bench power supply PS503
Μια μικρή αποτυχία
Το 1988 η LEBAND Electronics θέλησε να μπει στον χώρο των τροφοδοτικών πάγκου κατασκευάζοντας δύο τέτοια μοντέλα, το PS201 και το PS202. Δυστυχώς η πρώτη πιλοτική παρτίδα που κατασκευάστηκε και διατέθηκε στην αγορά είχε ένα σχεδιαστικό ελάττωμα το οποίο δημιουργούσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των τροφοδοτικών. Παρόλο που η σειρά επανασχεδιάστηκε άμεσα για να λυθεί το πρόβλημα, η ζημιά είχε γίνει, δημιουργώντας μια έντονη αρνητική φήμη στην αγορά η οποία δεν επέτρεψε να γίνουν περαιτέρω πωλήσεις. Την ίδια τύχη είχαν και τα μεγαλύτερα τροφοδοτικά της αγοράς PS501, PS502 και PS503 που δεν μπήκαν ποτέ στην παραγωγή και έμειναν σε επίπεδο πρωτοτύπων.
1990

Μια νέα εποχή
Το 1990, το τοπίο στην Ελληνική τηλεόραση είχε αλλάξει αρκετά, με την είσοδο πολλών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους και να εκπέμπουν σήμα αναλογικής τηλεόρασης με το σύστημα PAL, με την ΕΡΤ να διατηρεί για λίγο ακόμα χρονικό διάστημα το σύστημα SECAM και αργότερα να χρησιμοποιεί και αυτή το σύστημα PAL. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλα τα προϊόντα της LEBAND τύπου PAL/SECAM transcoder να βγαίνουν εκτός αγοράς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς δεν υπήρχε πλέον ανάγκη για χρήση τέτοιων συσκευών. Η LEBAND Electronics έπρεπε άμεσα να στραφεί σε νέες αγορές, με νέα προϊόντα, προκειμένου να κρατηθεί στην αγορά και να επιβιώσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ξεκίνημα νέων σειρών προϊόντων γύρω από το RF της τηλεόρασης, όπως ενισχυτές γραμμής, κεντρικούς ενισχυτές, RF φίλτρα και μονάδες επεξεργασίας σήματος τηλεόρασης (Headend) για επαγγελματική χρήση.
1991

Headend set PSP1 TVR2 TRM1 SAT1
Το πρώτο headend αναλογικής τηλεόρασης
Το 1991 η LEBAND Electronics κατασκεύασε το πρώτο επαγγελματικό headend αναλογικής τηλεόρασης το οποίο αποτελείτο από Tροφοδοτικό (PSP1), Επίγειο δέκτη (TVR2), Μετατροπέα επίγειων καναλιών TV (TRM1) και Διπλό δορυφορικό αναλογικό δέκτη (SAT1). Το συγκεκριμένο headend ήταν αρκετά προηγμένης τεχνολογίας για την εποχή του καθώς χρησιμοποιούσε τεχνολογία σύνθεσης συχνότητας ελεγχόμενο με CPU, ανταγωνιζόμενο επάξια οποιαδήποτε παρόμοια λύση προερχόμενη από το εξωτερικό. Η συγκεκριμένη σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία εκτοξεύοντας τις πωλήσεις και εγκαθιδρύοντας το όνομα LEBAND στο χώρο των επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
1992

Headend units
Headend units
Headend units
Η εξέλιξη των επαγγελματικών μονάδων
Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το πρώτο επαγγελματικό headend της LEBAND Electronics, υπήρξε η ανάγκη για άμεση εξέλιξη και αναβάθμιση των δυνατοτήτων του. Για αυτό το λόγο, το 1992, η LEBAND Electronics επανασχεδίασε και εξέλιξε την σειρά του υπάρχοντος headend με νέα μοντέλα, σε διαφορετικό μέγεθος και μεταλλικό σασί.
1993

1W TV analog transmitter
Μια νέα αγορά πομπών/αναμεταδοτών ξεκινάει
Το 1993 η LEBAND Electronics, χρησιμοποιώντας τις μονάδες από το πρώτο επαγγελματικό headend, κατασκεύασε τον πρώτο αναλογικό πομπό τηλεόρασης, ισχύος 1W, ο οποίος αποτελείτο από ένα διαμορφωτή στην ζώνη IF της τηλεόρασης με επαγγελματικά (vestigial) χαρακτηριστικά, τον IFM1, ένα up converter από IF σε UHF, το UCU1, ένα τροφοδοτικό, το PSP1, και έναν τελικό ενισχυτή εκπομπής UHF, τον PA1W-75. Ο συγκεκριμένος πομπός γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς, εκείνη την εποχή, πολλοί νέοι ιδιωτικοί σταθμοί αλλά και δήμοι έπρεπε να καλύψουν την περιφέρεια τους, ανοίγοντας ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για την LEBAND Electronics στον χώρο της αναλογικής εκπομπής τηλεόρασης.
1994

Analog TV Field strength meter FSM202
Analog TV Field strength meter FSM203
Analog TV Field strength meter FSM204
Το πρώτο πεδιόμετρο
To 1994 η LEBAND Electronics θέλησε να μπει και στον χώρο των πεδιομέτρων αναλογικής τηλεόρασης, κατασκευάζοντας το πρώτο μοντέλο FSM 202 το οποίο υποστήριζε μόνο επίγεια λήψη αναλογικής τηλεόρασης. Την επόμενη χρονιά, νέα μοντέλα ακολούθησαν με χρήση επεξεργαστή, όπως το FSM 203 και το FSM 204, το οποίο ήταν επίγειο και δορυφορικό πεδιόμετρο και διέθετε λειτουργία spectrum. Τα συγκεκριμένα προϊόντα γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, κερδίζοντας μάλιστα και αρκετές διακρίσεις σε Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.
1995

Analog TV mono modulator MOD1
Analog TV mono modulator MOD2
Analog TV mono modulator MOD3
Analog TV mono modulator MOD4
Analog TV mono modulator MOD5
Η ιστορία αρχίζει να γράφεται
Η LEBAND Electronics γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία και φήμη εξαιτίας των αναλογικών RF PAL διαμορφωτών που ξεκίνησε να κατασκευάζει το 1995. Το πρώτο μοντέλο που κατασκευάστηκε ήταν το MOD1 που λειτουργούσε στις συχνότητες S01-S03 στα VHF. Η πρώτη έκδοση του προϊόντος δεν διέθετε PLL για το κλείδωμα της συχνότητας εξόδου. Περίπου ένα χρόνο μετά, η LEBAND Electronics επανασχεδίασε το MOD1 ώστε να διαθέτει PLL και ταυτόχρονα σχεδίασε μια ολοκληρωμένη σειρά διαμορφωτών με PLL που κάλυπταν όλες τις διαθέσιμες συχνότητες.
1996

1W UHF Analog TV transposer TRU1
Νέος αναλογικός πομπός τηλεόρασης
Το 1996 η LEBAND Electronics είχε ήδη κυριαρχήσει στην Ελληνική αγορά, με τον πρώτο πομπό αναλογικής τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να επενδύει στην εξέλιξη του κατασκευάζοντας ένα νέο πομπό τύπου rack mount ισχύος 1W.
1997-1998

Analog TV stereo modulator MOD1ST
Analog TV stereo modulator MOD2ST
Analog TV stereo modulator MOD3ST
Analog TV stereo modulator MOD4ST
Analog TV stereo modulator MOD5ST
Νέοι στερεοφωνικοί διαμορφωτές τηλεόρασης
Με τους αναλογικούς μονοφωνικούς διαμορφωτές να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από την αγορά, η LEBAND Electronics επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της με πέντε νέους στερεοφωνικούς διαμορφωτές.
2000

3W UHF Analog TV transposer TRU3
6W UHF Analog TV transposer TXU6
6W UHF Quad Analog TV transposer TR4A
Νέοι αναλογικοί πομποί τηλεόρασης
Με την μεγάλη ζήτηση σε αναλογικούς πομπούς και αναμεταδότες, η LEBAND Electronics προχώρησε στην κατασκευή νέων μοντέλων με μεγαλύτερη ισχύ που έφτανε μέχρι τα 3W και 6W, με τα οποία πορεύθηκε μέχρι και το 2010, πουλώντας εκατοντάδες τεμάχια σε ιδιωτικούς σταθμούς, δήμους κτλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η LEBAND Electronics κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο βασικούς προμηθευτές αναμεταδοτών χαμηλής ισχύος στην ΕΡΤ, κερδίζοντας μεγάλους διαγωνισμούς και αφήνοντας εκτός, μεγάλους ξένους οίκους της εποχής χάρη στην απαράμιλλή ποιότητα κατασκευής και υποστήριξης που παρείχε.
2001-2005

1W UHF power amplifier PA1W
3W UHF power amplifier PA3W
6W UHF power amplifier PA6W
Analog TV demodulator TVR1N
RF filter mixer
UHF output filter
Analog TV vestigial headend VMOD2 VCONV2
Distribution amplifier DA03
TV antenna amplifier CA03
Distribution amplifier DA01n
Το απόγειο της επιτυχίας
Στο διάστημα μεταξύ 2001 έως 2005 η LEBAND Electronics απολάμβανε τους καρπούς των προϊόντων που είχε κατασκευάσει τα προηγούμενα έτη αλλά ταυτόχρονα δεν σταματούσε να δημιουργεί νέα προϊόντα, προσφέροντας νέες λύσεις στην αγορά σε προσιτές τιμές. Ταυτόχρονα κατασκευάστηκαν κι άλλα προϊόντα όπως ενισχυτές εκπομπής 1W UHF, αναλογικοί δέκτες TV, φίλτρα-μίκτες RF, φίλτρα εξόδου εκπομπής, επαγγελματικά headend Vestigial διαμορφωτών αναλογικής TV και ενισχυτές γραμμής.
2006

Το τέλος ενός θρύλου, η αρχή μιας νέας εποχής
Το 2006, με τον ιδιοκτήτη και ιδρυτή της LEBAND Electronics, Ιωάννη Λεμπιδάκη, να έχει φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης, η εταιρεία κλείνει για να ξανανοίξει με νέα επωνυμία. Το Ιανουάριο του 2006, η LEBAND Electronics ανοίγει ξανά με το όνομα Lemco και πλέον το τιμόνι της εταιρίας αναλαμβάνει ο υιός, Κωνσταντίνος Λεμπιδάκης, μαζί με τον γαμπρό του Αντώνη Παρτσινέβελο. Η νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει, με την Lemco να συνεχίζει την πετυχημένη και ανοδική πορεία της LEBAND Electronics και τον Ιωάννη Λεμπιδάκη να κατέχει πλέον συμβουλευτικό ρόλο στην νέα εταιρία.
2007

Headend Compact 10
Electronica & Digitech Athens
Η συνέχεια σε μια αναλογική αλλά και ψηφιακή εποχή
Η εταιρία Lemco συνεχίζει επάξια την επιτυχημένη πορεία της LEBAND Electronics δημιουργώντας νέα προϊόντα αναλογικής τηλεόρασης, όπως το Compact 10 headend ιδανικό για μικρές επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, το 2007 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Lemco, καθώς η ψηφιακή τηλεόραση έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο και η Lemco ξεκινάει τις πρώτες προσπάθειες να διεξάγει έρευνα και ανάπτυξη προκειμένου να δημιουργήσει τα δικά της προϊόντα ψηφιακής τηλεόρασης. Παράλληλα, η Lemco συνεχίζει την συμμετοχή της σε διάφορες εκθέσεις του κλάδου.
2008-2010

Quad analog TV modulator MOD6
Analog TV modulator MOD7
Νέα προϊόντα αναλογικής TV εμφανίζονται
Κατά το διάστημα αυτό, νέα προϊόντα αναλογικής τηλεόρασης εμφανίζονται προκειμένου να συμπληρώσουν ακόμα καλύτερα τις σειρές των προϊόντων της Lemco Electronics.
2011

2W DVBT transmitter DTM2U
5W DVBT transmitter DTM5U
6W DVBT power amplifier DPA6W
Τα πρώτα προϊόντα ψηφιακής τηλεόρασης
Μετά από περίπου 4 χρόνια εντατικής έρευνας και ανάπτυξης, η Lemco Electronics αρχίζει να παράγει τα πρώτα προϊόντα ψηφιακής τηλεόρασης. Τα προϊόντα αυτά αφορούν ψηφιακούς DVB-T πομπούς και αναμεταδότες χαμηλής ισχύος (μέχρι 6W RMS) με τεχνολογία συμπίεσης εικόνας MPEG2. Εξαιτίας όμως της αλλαγής στο καθεστώς εγκατάστασης των πομπών/αναμεταδοτών στην χώρα, της αλλαγής της τεχνολογίας από MPEG2 σε H.264 αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής τους, η συγκεκριμένη σειρά δε σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, με ελάχιστα τεμάχια να πωλούνται στην εγχώρια αγορά. Ταυτόχρονα κατασκευάστηκαν και μεμονωμένοι ενισχυτές εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης.
2013

ANGACOM Cologne
Digital TV modulator DMOD4S
Οι πρώτες προσπάθειες για εξαγωγές
Με την οικονομική κρίση να βυθίζει σε ύφεση την Ελλάδα, η Lemco θεωρεί μονόδρομο τις εξαγωγές των προϊόντων της στο εξωτερικό. Για αυτό τον λόγο, αποφασίζει να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ANGACOM της Κολωνίας το 2013.
2014

ANGACOM Cologne
Quad input Digital TV modulator DMOD4
Η προσπάθεια συνεχίζεται
Η συμμετοχή της Lemco στην ANGACOM 2013 δεν οδήγησε στις αναμενόμενες πωλήσεις, αλλά η εταιρία διαπίστωσε ότι ήταν άκρως απαραίτητο να επανασχεδιάσει όλα σχεδόν τα προϊόντα της καθώς, σε αρκετές περιπτώσεις, οι τιμές που προσέφερε ήταν σχεδόν διπλάσιες από αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού στην Ευρώπη. Το 2014, η Lemco συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ANGACOM 2014, με νέα προϊόντα, πιο ανταγωνιστικά αλλά και με αναβαθμισμένο περίπτερο.
2015

DVBlocks MPEG2 encoder
DVBlocks TS multiplexer
DVBlocks DVBS-S2 satellite receiver
DVBlocks LDMOS 10W power amp
ΟΕΜ, μια νέα αγορά ανοίγεται
H Lemco, καθώς δημιουργούσε νέα προϊόντα, ταυτόχρονα άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες OEM προς τρίτους. Για πρώτη φορά, τα εσωτερικά των προϊόντων της Lemco αλλά ακόμα και τα ίδια τα προϊόντα, προσφέρονταν σε μεγάλες εταιρίες του χώρου στο εξωτερικό, κάτω από την δική τους επωνυμία. Εκείνο τον καιρό, η εταιρία είχε δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά με το όνομα DVBLOCKS, τα οποία ήταν διάφορα μέρη ενός Headend που ανάλογα πως τα συνδύαζες, δημιουργούσες και αντίστοιχες λύσεις. Η συγκεκριμένη σειρά απευθυνόταν μόνο σε κατασκευαστές.
2016-2020

ANGACOM Cologne
CABSAT Dubai
CommunicAsia Singapore
Η ανοδική πορεία στο απόγειο της
Οι χρονιές που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα η Lemco να μεγαλώνει και να εξελίσσεται συνεχώς, δημιουργώντας νέα προϊόντα, άκρως ανταγωνιστικά τόσο σε επιδόσεις όσο και σε τιμές. Ταυτόχρονα, η Lemco συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις του χώρου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, όπως η ANGACOM στην Κολωνία-Γερμανία, η CABSAT στο Dubai-UAE και η CommunicAsia στη Σιγκαπούρη.
2021

Η επιτυχία συνεχίζεται
H Lemco σήμερα κατέχει ηγετικό ρόλο στον χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης, εξάγοντας τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες και τέσσερις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Ωκεανία), ενώ οι εξελίξεις και οι ανάγκες της εποχής την οδήγησαν στην δημιουργία επιμέρους δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα να λαμβάνει χώρα ένα ολικό rebranding. Η Lemco κατέχοντας πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας και κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών, κατασκευάζει πλέον προϊόντα για άλλους τομείς, όπως τερματικές συσκευές, POS, price/ticket checkers κ.α. Ταυτόχρονα, η Lemco συμμετέχει σαν Integrator σε μεγάλα έργα, όπως το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Το πάθος για video games που διακατέχει του ιδιοκτήτες της Lemco, τους οδηγεί στην δημιουργία νέου εσωτερικού τμήματος για την κατασκευή και παραγωγή Video games σε PC, PlayStation, XBOX και mobile συσκευές.

"Δεν αρκεί να έχεις στόχους, αλλά να ξέρεις και σημάδι."
Albert Einstein

EXCELLENCE THROUGH INNOVATION

Εγγραφείτε στο Newsletter για περισσότερα

Λανθασμένο email Εγγραφήκατε επιτυχώς Προέκυψε κάποιο πρόβλημα. 
Εγγραφείτε